Select Page

Keuken-actie.nl

Uitdaging

Het doel van dit project was om meer websiteverkeer te genereren en tegelijkertijd meer bezoekers die de website hadden verlaten zonder aankoop te doen, terug te krijgen op de website om dit alsnog te doen.

- Eli Boogerd

Online Marketeer, FlexrMedia

In tegenstelling tot hoe mijn projecten normaal gesproken beginnen heb ik deze klant zelf benaderd. Ik zag dat zijn website veel webverkeer kreeg en geen advertenties draaide online.

Strategie

Samen met de klant heb ik een plan van aanpak gemaakt en ben ik direct aan de slag gegaan.
Ik heb besloten om een retargeting-campagne te maken. 

Dit is een campagne met advertenties die wordt laten zien aan mensen die zijn afgehaakt op de website. Deze mensen kregen verschillende keukens in de drie meest gekochte categorieën te zien. 

Het doel was natuurlijk om afhakers om te zetten in klanten, maar nieuw websiteverkeer is ook belangrijk, dus richting zulke advertenties is ook een deel van het budget gegaan.

Resultaat

Meteen in de eerste maand was er al mooi resultaat zichtbaar. De ROAS, rendement op advertentiebudget, was rond de 8. Dit betekent dat voor elke Euro die wij erin stoppen, er €8 voor terug komt.

In 7 maanden tijd heb ik het conversiepercentage van 0,50% naar 1,07% gekregen. In Euro’s is dit een enorm verschil als je even gaat rekenen.

De klant en ik zijn er samen achter gekomen dat de resultaten van de campagne niet allemaal meetbaar waren. Sinds de start van de campagne is de webshop van ongeveer €6.000,- per maand omzet gegroeid naar maar liefst €24.000,- per maand!

Dit is in de foto bovenaan niet te zien, maar de klant en ik hebben duidelijk gemerkt dat er veel mensen zijn die vanuit de advertentie op bijvoorbeeld hun mobiel klikken en vervolgens op een ander apparaat de bestelling afronden.

%

Stijging in maandelijkse omzet

%

Stijging conversiepercentage

Wil jij dit ook voor jouw bedrijf?

Heb jij een uitdaging voor mij?
Ik ontvang hem graag.

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hey! 👋

Waar mag ik je mee helpen?